ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΤΟΥ 1881

Αγαπητοί συγχωριανοί & φίλοι,

σας στέλνω συνημμένους τους εκλογικούς καταλόγους της Στυμφαλίαςέτους 1881, ένα ιστορικό ντοκουμέντο τεράστιας αξίας για το χωριό μαςαλλά και την Στυμφαλία, θεωρώντας ότι η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗκαι η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είναι οι καταλληλότεροιπαράγοντες διατήρησης και αξιοποίησης ενός τόσο σοβαρού στοιχείου.

Μετά από αρκετά μεγάλη -χρονικά- προσπάθεια βρήκα αυτά τα αρχείααπό τα "ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ", μαζί με αρκετάακόμα στοιχεία που αφορούν τη ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ κατά τα τέλητου 19ου αιώνα. Όμως αυτά τα αρχεία - πλήν των εκλογικώνκαταλόγων- είναι χειρόγραφα και αυτή τη στιγμή βρίσκονταιγια επεξεργασία σε ειδικούς στα ιστορικά ντοκουμέντα, οι οποίοιέχουν τη δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσουν και να φανείη ιστορική τους αξία. Πολλά απ' αυτά αναφέρονται στις δημοτικέςεκλογές του 1874 και στη βία και νοθεία που είχε ασκηθεί από τοντότε Δήμαρχο Στυμφαλίας Νοταρά.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουνκαι άλλα μη αποθησαυρισμένα ντοκουμέντα - ίσως και πιό παλιά-αλλά για να βρεθούν και να αξιολογηθούν, απαιτείται τεράστια προσπάθεια και πολλές-πολλές  ώρες έρευνας .Έχω τη διάθεση να αναζητήσω και να αναρτήσω στην ιστοσελίδα ότι βρεθείπρος χάριν των συγχωριανών μας, αλλά και των απογόνων μας.

Για τα παραπάνω, ζητώ μόνο την  ηθική σας συμπαράστασή και την υποστήριξη εκ μέρους της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, της ιστοσελίδας, προκειμένου αυτή να συνεχίσει να υφίσταται.   

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς & ευχές για καλές γιορτές σε όλους σας,                    

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
http://www.psarikorinthias.gr