MOUNTAIN FISH - Ένα κρασί με πρώτη ύλη & όνομα απο το Ψάρι Κορινθίας

Το γνωστό σε όλους μας οινοποιείο Κατώγι Στροφιλιά, στον γειτονικό μας Ασπρόκαμπο, έχει δημιουργήσει και εμφιαλώσει ένα πολύ καλό κρασί που όχι μόνο προέρχεται αποκλειστικά από τους αμπελώνες του χωριού μας, αλλά το οινοποιείο αποφάσισε να του δώσει και εμπορικό όνομα, «εμπνευσμένο» από την ονομασία του χωριού μας …… ”Mountain Fish” λοιπόν η ονομασία του και έχει ήδη γίνει πολύ γνωστό και αγαπητό στους οινόφιλους.

Ας δούμε παρακάτω κάποια στοιχεία του «δικού μας» κρασιού αλλά και κάποιες κριτικές που έλαβε σε περιοδικά σχετικά με το κρασί:Αγιωργίτικο από αμπελώνες στην ορεινή Νεμέα κοντά στο χωριό Ψάρι -που ενέπνευσε το όνομα του κρασιού.Απόδοση που δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρεμμα και ερυθρή οινοποίηση με διάρκεια εκχύλισης και ζύμωσης όχι πάνω από 2 μήνες σε θερμοκρασία 25°C.

Κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, πλούσιο σε αρώματα κόκκινων φρούτων με έμφαση στο αγριοκέρασο και το βύσσινο , σε φόντο μπαχαρικών όπως γαρύφαλλο και βανίλια.

Εξίσου αρωματικό στο στόμα με καλή οξύτητα, βελούδινη γεύση και καλή δομή. Η επίγευσή του είναι μακριά και ιδιαίτερα φρουτώδης.

Συνοδεύει άψογα τις καθημερινές μας γεύσεις και στιγμές.Η νέα γενιά της Κατώγι & Στροφιλιά αξιοποιώντας την ιστορία και την τεχνογνωσία που κληρονόμησε, κάνει το επόμενο βήμα με το συν+. Έχοντας ως βάση το οινοποιείο συν+ στη Νεμέα δημιουργεί μία μοντέρνα σειρά κρασιών που αντανακλά τη δημιουργικότητα και τη γνώση στην παραγωγή οίνων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, πλούσιο σε αρώματα κόκκινων φρούτων
με έμφαση στο αγριοκέρασο και το βύσσινο , σε φόντο μπαχαρικών όπως γαρύφαλλο
και βανίλια. Εξίσου αρωματικό στο στόμα με καλή οξύτητα, βελούδινη γεύση και
καλή δομή. Η επίγευσή του είναι μακριά και ιδιαίτερα φρουτώδης.

Ποικιλίες

Αγιωργίτικο

Τύπος κρασιού

Οίνος Ερυθρός, Ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος

Συνοδεύει

Συνοδεύει άψογα τις καθημερινές μας γεύσεις και στιγμές, ελαφριά μαγειρευτά,
ελληνικά πιάτα με ντομάτα και ψητά.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

16-18°C

Μέγεθος φιάλης

750 ml

Παραγωγός

Οινοποιείο Συν+

Οινοποίηση

Απόδοση που δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρεμμα και ερυθρή οινοποίηση με διάρκεια
εκχύλισης και ζύμωσης όχι πάνω από 2 μήνες σε θερμοκρασία 25°C.

Mountain Fish

Κατώγι - Στροφιλιά

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο.

Πιείτε το τώραΦρέσκο και τραγανό Αγιωργίτικο από το ορεινότερο κομμάτι της ζώνης της Νεμέας και τους αμπελώνες στο χωριό Ψάρι από όπου παίρνει και το όνομα του. Το βαρέλι απουσιάζει δίνοντας ένα ελαφρύ, δροσιστικό ερυθρό κρασί με χαρακτήρα κόκκινων φρούτων όπως μύρτιλα και πετροκέρασο. Η έμφαση στη φρεσκάδα και το φρούτο και όχι στην πολυπλοκότητα. 

Αυτό το σημάδι καλής διάθεσης επέλεξε το γνωστό οινοποιείο Κατώγι Στροφιλιά, από τον Ασπρόκαμπο Νεμέας, για τις δυο νέες ετικέτες του : το Mountain Fish και το White Dot. Πρόκειται για μια "μοντέρνα" σειρά κρασιών, που προέρχεται από την συν-εργασία νέων ανθρώπων, την συν-έργεια αυτόχθονων ελληνικών ποικιλιών και την συν-άντηση του μοντέρνου τρόπου οινοποίησης με την σύγχρονη εμφάνιση. Εμείς τα δοκιμάσαμε! Το Mountain Fish, με όνομα εμπνευσμένο από το ορεινό χωριό Ψάρι, στο οποίο βρίσκονται οι αμπελώνες του Αγιωργίτικου, είναι ερυθρό. Στη μύτη είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο, με αρώματα κερασιού και γεύση φρέσκια και βελούδινη.